MENTAL TRIVSEL

Hør om Meta Mind Coach uddannelsen fra en studerende

Læs med her for at få indblik i Meta Mind Coach uddannelsen fra en studerendes synspunkt.

Læs med her for at få indblik i Meta Mind Coach uddannelsen fra en studerendes synspunkt. Vores marketingkonsulent, Julie, er nemlig i gang med uddannelsen som Meta Mind Coach for at blive endnu bedre til at formidle den metakognitive teori og metode til dig. Hun vil derfor beskrive hendes oplevelser og erfaringer fra et personligt og fagligt perspektiv.

En kæmpe øjenåbner

Jeg har siden mine teenageår oplevet at bekymringer og angst fyldte meget i mit liv. Dengang oplevede jeg, at mine tanker styrede mig, og at mit mentale batteri var drænet for energi.

Jeg følte mig konstant på vagt. Både efter potentielle trusler omkring mig, og min egen krop.

Fordi det var de fysiske symptomer, der triggede noget i mig. Jeg stillede spørgsmålstegn til mine reaktioner konstant, og havde mangel på kontrol over mine tanker.

Derfor var det en kæmpe øjenåbner, at jeg ved at forstå mine strategier, kunne få en forståelse for, hvorfor jeg reagerede, som jeg gjorde. Uden at gå i dybden med alle de ting, som gør ondt, og alle de ting, som er ubehagelige. 

Jeg skulle øve mig i IKKE at reagere på tanken, så den aldrig fik mulighed for at påvirke mine følelser og adfærd.
Og det var netop det, som jeg fik en endnu større forståelse for på Meta Mind
Coach uddannelsen. 

Tankerne var ikke problemet

Meta Mind Coach uddannelsen er bygget op omkring Mind Institutes egen model, Mind-modellen. Det er en model, som tager udgangspunkt i reflekterende og åbne spørgsmål, der virkelig giver klienten mulighed for at forstå egne strategier. 

Hvorvidt man døjer med svær social angst, bekymringer eller nervøsitet, så danner modellen basen for at hjælpe klienten ud af problemstillingen.

Uddannelsen har mange aspekter, og dækker alt fra tilrettelægning af forløb til grundforståelse for mentale lidelser samt træning af 1:1 sessioner.

Jeg har indtil nu oplevet en god vekselvirkning mellem teori og praksis. På trods af, at det kan være udfordrende at indtage rollen som coach og klient, så danner det fundamentet for at blive skarp i modellen og mærke effekten på egen krop.

Fordi alle kan få ubehagelige tanker, men vi er selv i kontrol over, hvordan vi reagerer på dem. Det var dermed heller ikke tankerne, som var problemet for mig, men min reaktion på tankerne, som skabte problemer for mig.

På uddannelsen kan man møde alt fra sygeplejersker, som ønsker at bruge de faglige redskaber på borgere, til selvstændige coaches, som ønsker at udvide deres værktøjskasse og skabe endnu bedre resultater med deres klienter.

Det er inspirerende at se metoden udfolde sig på forskellige måder, og det er blot med til at understøtte, hvor tværfagligt metoden kan benyttes.

Vil du hjælpe andre mod en bedre mental trivsel?

Hvis du ønsker at fremme den mentale trivsel blandt dine kollegaer, borgere eller klienter, så vil Meta Mind Coach uddannelsen give dig lige præis de redskaber, du har brug for.
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Hvis du blot ønsker at blive klogere på metakognitiv teori og metode, så tilbyder Mind Institute også 2-dages introduktionskurser til metakognitiv teori og metode.
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Relaterede indlæg