MENTAL TRIVSEL

3 ting du skal give slip på, hvis du overvejer at blive selvstændig

Overvejer du at blive selvstændig? Så deler vi her 3 vigtige aspekter, som du skal give slip på for at opnå succes og trivsel i dit liv som selvstændig. 

At være selvstændig kan for mange være en spændende og givende karrierevej, men det er også en beslutning, der kræver mod, og tålmodighed. Når du overvejer at blive selvstændig, kan der være visse mentale og følelsesmæssige forhindringer, som du skal give slip på for at kunne trives i din nye rolle som egen chef. I dette blogindlæg vil vi udforske tre vigtige aspekter, som du skal give slip på, når du overvejer at blive selvstændig.

Frygten for at springe ud i det

At forlade det velkendte og springe ud i det ukendte kan være en skræmmende tanke for mange mennesker. Frygten for fiasko, økonomisk usikkerhed og bekymringer om at miste trygheden ved et fast arbejde kan alle bidrage til denne frygt. Men hvis du virkelig ønsker at blive selvstændig, skal du lære at give slip på frygten.

Måske oplever du at tanker såsom: “Kan jeg leve af det her? Vil folk købe mine produkter? Vil de vælge mig fremfor andre?” – står i vejen for at du kan udvikle dig og nå dine mål.

Når du hele tiden dykker ned i tanker som ovenstående, så ender du i en overtænkningsboble. Derfor kan det føles som om, at du får endnu flere tanker, som omkredser sig om det samme.

Her kan det være en god idé at afsætte tid af til disse bekymringer, hvis de fylder meget hos dig. Spørg dig selv hvor meget tid du realistisk ønsker at bruge på tankerne, og forhold dig kun til dem i det tidsrum du har sat. På den måde kan du forblive nærværende og holde fokus på at få lavet de ting du gerne vil have klaret.

At sammenligne dig selv med andre

Mange har en tendens til at måle deres succeser – og nedture – med andre indenfor samme felt. Men hvad får vi i virkeligheden ud af at sammenligne os med andre? Ofte er resultatet af at sammenligne sig med andre ikke positivt. Vi kender typisk ikke baggrunden. Vi ved ikke hvor lang tid, de har været i gang, eller hvad der sker bagom virksomhedens ydre – så hvad ønsker du at opnå med at sammenligne dig med andre? 

Det er vigtigt at huske, at hver persons rejse er unik, og at sammenligne dig selv med andre kun kan distrahere dig fra dine egne mål og præstationer. Fokuser i stedet på din egen udvikling og vækst. Identificer dine styrker og svagheder, og brug dem som byggesten til at opbygge din egen virksomhed. Tag inspiration fra andre, men lad ikke deres succes eller fiasko definere dig. Du har din egen unikke rejse, og det er vigtigt at omfavne den.

Hvis du har svært ved at slippe sammenligningstankerne, så prøv at reflektere hvad du har kontrol over i dit liv, og hvad du ikke har kontrol over.

Så hvad ønsker du at bruge krudt på?

Urealistiske forventninger og målsætninger

Hvis du sætter urealistiske mål og forventninger til dig selv – kan det hurtigt opleves som en nedtur. Derfor er det vigtigt at sætte målsætninger, som passer til dit behov, og som også er realistiske for dig at opnå som selvstændig. Husk dig selv på at du altid kan justere dine mål op eller ned, og at der aldrig kun er ET mål.

Det er vigtigt at være realistisk med dine mål og forventninger. Selvstændighed er en rejse, der tager tid, og der vil være op- og nedture undervejs. Sæt dig realistiske delmål, tilret målene undervejs hvis nødvendigt og fejr hver milepæl, du når.

Reflekter også gerne over hvordan du ønsker at have det undervejs – REJSEN er mindst ligeså vigtig som målet i sig selv. 

Tag det første skridt mod et liv som selvstændig coach

Vi tilbyder metakognitive uddannelser, som klæder dig på til at blive selvstændig coach.

På vores uddannelser vil du blandt andet få viden og redskaber til:

– At arbejde med den metakognitive tilgang
– At strukturere dine egne 1:1 forløb
– Hvordan vi forstår psykiske lidelser
– At kontrollere og forstå tankestrategier
– At arbejde med neuropsykologi, adfærdspsykologi, eksistentiel psykologi, vanecoaching, nervesystemet og performance

Læs mere om vores uddannelser her.

Relaterede indlæg