En del af vores 1-årige mind terapeut uddannelse
Mind Behaviour Coach Uddannelsen
Bliv i stand til at arbejde metakognitivt med vaner og adfærd – både hos dig selv og dine klienter.
Praksisnær undervisning
Vi tilbyder praksisnær undervisning, som er opdelt mellem teori, praksisøvelser, caseformuleringer og redskaber fra metakognitiv terapi. Hos os er det vigtigt, at du også kan anvende din viden i praksis.
Erfarne undervisere
Din oplevelse og læring i dit uddannelsesforløb er det vigtigste for os. Vi har tilsammen mange års erfaring og samarbejder kun med eksterne konsulenter, som vi selv har uddannet, så vi ved at niveauet, og kvaliteten er i top.
Metakognitiv terapi
Vi anvender metakognitiv terapi som grundlag i Mind Institute. I metakognitiv terapi kigger vi i mindre grad på indholdet af tankerne, men derimod på, hvordan vi håndterer tankerne og hvilken effekt vores håndtering af dem har.
Om uddannelsen
Mind Behaviour Coach uddannelsen er til dig, der vil have nogle af de bedste værktøjer til at arbejde metakognitivt med vaner og adfærd, – både hos dig selv og dine klienter. Disse værktøjer bruger vi selv som sundhedsfremmende tiltag fremfor quick fix kure, i efterbehandling af fx spiseforstyrrelser, angst, depression, stress og PTSD, når der skal skabes nye mere trivselsskabende vaner. Derudover anvender vi det i høj grad ved performance forløb, hvor der fx skal skabes overblik og konkrete planer for, hvordan man når i mål med sin præstation over krav. Uddannelsen er en overbygning på Meta Mind Coach uddannelsen, hvorfor det er et krav, at du er uddannet i metakognitiv terapi, enten igennem vores egen uddannelse eller fra et andet sted med mindst 35 timers undervisning i metakognitiv terapi. Selve uddannelsen tager udgangspunkt i metakognitiv coaching, adfærdspsykologi, biofysiologi og adfærdsterapi. Du vil derfor lære teorien bag, men med hovedvægt på selve den praktiske del, så du kan varetage meningsfyldte og adfærdsændrende sessioner efter endt uddannelsesforløb.
Vil du gerne blive i stand til at…
Arbejde med afsæt i metakognitiv coaching, adfærdspsykologi, biofysiologi og adfærdsterapi
Arbejde metakognitivt med vaner og adfærd – både hos dig selv og dine klienter
Lære andre at kontrollere deres tankers indflydelse på følelser og adfærd
Arbejde med efterbehandling af fx depression, stress og PTSD, når der skal skabes nye mere trivselsskabende vaner
Få en endnu dybere forståelse for arbejdet med metakognitiv adfærdsteori- og terapi
Hvordan du kan arbejde i spændet mellem metakognitiv terapi og vanecoching
Lære at ændre livsstil og livskvalitet markant.
Skabe overblik og konkrete planer for, hvordan man når i mål med sin præstation over krav
Hvorfor blande metakognitiv terapi og adfærdsterapi?
Når man arbejder med adfærdsterapi, tager mange det som en selvfølge at man arbejder ud fra den kognitive adfærdsterapi, hvor man kigger en del på indholdet i tankerne ift. at bryde vanen. Her har man en forståelse af en direkte sammenhæng mellem tanker, følelser og adfærd, hvilket differentierer sig fra den metakognitive tilgangs teori og forskning. I vores arbejde har vi valgt at bytte den kognitive tilgang ud med en metakognitiv tilgang samt værktøjer, hvilket har medført markant hurtigere samt bedre resultater hos vores klienter, end da vi arbejdede med afsæt i det kognitive. Og det er vores motivation og grundlag for at skabe denne uddannelse. For vi vil gerne arbejde effektivt og bæredygtigt med klienterne, så det ikke bliver et evighedsprojekt for klienten, men at de lærer nogle basale værktøjer, som de kan bruge i alle aspekter af deres liv – også i forhold til deres vaner.
Uddannelsens forløb
Uddannelsen er opdelt i 6 moduler der tilsammen udgør 36 timers undervisning.
Nedenfor ses et overblik over modulernes indhold og undervisningens forløb.
MODUL 1
På modul 1 bliver du introduceret til adfærdspsykologi, adfærdsbiologi og vaneterapi, som skal danne grundlag for den viden vi i de kommende moduler bygger ovenpå.
Du vil her få viden om:
- Teorien bag adfærd
- En ny måde at forstå adfærd på
- Hvordan man kan arbejde metakognitivt med vaner
- Allegorier (billedlige betydninger)
- Det første praktiske redskab
- Erfaringer med metakognitiv adfærdsterapi
MODUL 2
På modul 2 vil du få en endnu dybere forståelse for arbejdet med metakognitiv adfærdsteori- og terapi, hvor du vil få indblik i MIND BEHAVIOUR-modellen samt får øvet en Mind Behaviour session.
Du vil her få viden og redskaber til:
- Hvordan vi kan arbejde med adfærd, vaner og efterbehandling
- At sammensætte en session med afsæt i MIND BEHAVIOUR-modellen
- Coachende spørgeteknikker
- 2 praktiske redskaber
- Praksisøvelser
- MIND BEHAVIOUR-modellen, som øves hjemme
MODUL 3
På modul 3 arbejder vi videre med MIND BEHAVIOUR-modellen og får flere redskaber samt øvelser. Her vil du gå hjem med endnu flere redskaber, så du kan påbegynde at have øveklienter/afprøve på nuværende klienter.
Du vil her få viden og redskaber til:
- At øve nye redskaber
- Skabe sammenhæng mellem MIND-modellen og MIND BEHAVIOUR-modellen
- At adskille mentale vs fysiske barrierer
- Hvornår man bruger hvilke værktøjer
- Hvornår hvilke redskaber er givende
- Måleredskaber og værktøjer til måling
MODUL 4
På modul 4 arbejder vi videre med MIND BEHAVIOUR-modellen og får nye redskaber til at skabe realistiske målsætninger. Derudover påbegyndes arbejdet med at tilrettelægge fremtidige forløb, hvor Mind Behaviour redskaberne og evt. modellen inddrages. Her vil du gå hjem med nye redskaber og en forløbsbeskrivelse, så du kan afprøve forløbet på kommende klienter.
Du vil her få viden og redskaber til:
- At skræddersy forløb med inddragelse af MIND BEHAVIOUR-modellen
- Hvordan man sikrer realistiske målsætninger samt regredieringer heraf
- Supervision på Mind Behaviour metoden
MODUL 5
På modul 5 er supervision på dit sidst tilrettelagteforløb samt på dit arbejde med MIND BEHAVIOUR-modellen – det er med andre ord en del 2 af modul 4. Her vil du opnå endnu mere viden, flere redskaber og større sikkerhed i MIND BEHAVIOUR-modellen samt eksekvering heraf samt i forløb.
Du vil her få viden og redskaber til:
- At opkvalificere dit forløb
- At få helt styr på MIND BEHAVIOUR-modellen
- At blive endnu dygtigere
- Inspiration og ideer til værktøjer og arbejdsmetoder
MODUL 6
På modul 6 er der eksamen, så det er øve, øve og mere øvelse – både i modellen samt i at supervisere andre i deres teknikker og tilgang. Du vil både opleve modellen ud fra et coach-, klient- samt observatorperspektiv, så du bliver så tryg og kvalificeret i modellen som muligt.
I vil blive eksamineret af enten Charlotte eller Malene Louise og ved bestået eksamen tildeles i et certifikat på jeres uddannelse.
Dagen vil her være præget af
- Spørgsmål inden eksamen
- Eksamination
- Supervisering af andre
- Fejring og afrundig i fællesskab
Mellem modulerne
Når du skal lære at ændre forståelse og adfærd kræver det en model for, hvordan man kan afdække, skabe refleksion og bearbejde det nuværende håndteringsmønster, hvorfor vi har udviklet mindbehaviourmodellen.
På kurset lærer du en masse om forhindringer, adfærdspsykologi, overbevisninger og nytteværdi, som vi 1 for 1 for fjernet gennem teori, terapi og øvelser. Du skal ikke kun bruge redskaberne i kurset, men også mellem hver undervisningsgang i ca. 10-15 minutter dagligt samt efter 2. modul øve mindbehaviourmodellen mindst 2 gange om ugen for at kunne gå til eksamen.
Undervisere
Til hver af undervisningsgangene vil enten Charlotte og/eller Malene Louise være tilstede. Derudover møder du vores dygtige og servicemindede medarbejdere, som bidrager til at skabe en god dag for os alle.