Gruppeterapiforløb til dig, som er pårørende til en med kræft
Gennem 5 gruppe sessioner med Line, der selv har en mor med kræft, får du redskaber og værktøjer, der skaber ro i krop og sind, selvom sygdom fylder i dit liv. Dette opnår du i fællesskab med andre unge, der står i samme situation som dig. Gruppeterapiforløbet afholdes fysisk i København.
Pris: 3995 kr. for 5 sessioner.
Læs flere detaljer om kommende gruppeforløb
Sted & tidspunkt
Store Kirkestræde 3, 1073 København K
16:15 – 18:45
Datoer
13/01/25, 20/01/25, 27/01/25, 03/02/25, 10/02/25
= 5 sessioner
Pris
3995,- DKK
Pris er inkl. let forplejning
Vores skræddersyede gruppeterapiforløb består af 5 sessioner, hvor du møder op i vores hyggelige lokaler, sammen med 10 andre unge, pårørende. Her tager Line dig igennem emner som: håndtering af kontroller og scanninger, kommunikation omkring sygdommen og dine følelser til dem omkring dig, selvkærlighed og hvordan du passer på dig selv i hverdagen, en dag i naturen med fokus på fællesskab og afrunding med, hvad du hvad har fået med fra forløbet og hvordan du fortsætter på egen hånd. Alle sessioner tager udgangspunkt i metakognitiv teori og tilgang. Vi bruger mindre tid på indholdet af dine tanker, og mere tid på hvad du reelt kan gøre, så du lærer hvordan du kan være med det der er svært.
✓ Maks. 10 deltagere på forløbet
✓ Fremmøde hver uge
✓ Kaffe, the, vand og snacks
✓ Udbydes i København
Efter forløbet er du i stand til at…
Forstå og acceptere den situation du står i som pårørende
Lære at mindske bekymringer og negative tanker
Lære at skabe ro i ubehagelige situationer med kontroller og scanninger
Kommunikere dine behov og tale åbent og ærligt om sygdommen til din omgangskreds
Lære at passe på dig selv og fylde dig selv op med god energi
Tackle fremtidige, ubehagelige situationer på en god måde
Være mere til stede i nuet og være mere nærværende som pårørende
At leve et dejligt liv, selvom sygdom er en del af det
Bliv klogere på gruppeterapiforløbet
Gruppeterapiforløbet er opdelt over 5 sessioner, hvor vi mødes hver mandag fra 13.1.2025 til 10.2.2025 fra kl. 16.15 til 18.45.
Efter hver session får du en metakognitiv lydøvelse med hjem, som du skal øve hver dag. Disse øvelser skal styrke din evne til at skifte fokus fra at være i hovedet, til at være tilstede i nuet og på sigt lære dig at forholde dig passiv til dine tanker. Øvelserne tager ca. 5-7 min.
1. session | Håndtering af negative tanker og følelser
På første session bliver du introduceret til den metakognitive terapi, og hvordan vi kommer til at arbejde med den under forløbet. Hver session har et tema og første session vil være med fokus på håndtering af negative tanker og følelser med hensyn til scanninger, kontroller, behandling og fremtidens usikkerheder.
2. session | Kommunikation
På anden session arbejder vi med temaet “kommunikation”. Vi arbejder med, hvordan du kan kommunikere dine tanker og følelser omkring sygdommen til din familie og venner, så de bedre kan støtte dig. I dette arbejde lærer du også, hvordan du kan bruge metakognitive redskaber til bedre at kommunikere.
3. session | Selvkærlighed
På tredje session er der fokus på ‘selvkærlighed’ og på at passe på dig selv, fordi du som pårørende også er vigtige i den situation, du står i. Til denne session får du både metakognitive redskaber, der kan støtte dig i at vælge dig selv til, men også inspiration til, hvad du kan gøre på daglig basis for at passe på dig selv.
4. session | Fællesskabet mellem jer deltagere
På fjerde session er der fokus på ‘relationer og fællesskabet mellem gruppedeltagerne’. Vi går en tur sammen og snakker med hinanden om, hvordan det er at være pårørende, så du og de øvrige deltagere kan snakke og støtte hinanden i jeres situationer. På gåturen laver vi små mini-meta øvelser, som kan hjælpe dig med at skabe ro i hovedet. Denne session har dermed fokus på, hvordan man kan skabe en mental pause og bare være sammen.
5. session | Opsamling og erfaringsdeling
På sidste session samler vi op på alt det, vi har arbejdet med igennem den seneste måned. Gruppen deler læringer og erfaringer gennem forløbet, og hvordan du og de øvrige deltagere hver især kan og vil bruge de nye metakognitive redskaber fremadrettet.
Alt det praktiske
Her kan du læse praktisk information om kurset. Se et overblik over alle kommende hold på knappen nedenfor.
Hvor afholdes gruppeforløbet?
Gruppeterapiforløbet afholdes i vores hyggelige lokaler på Store Kirkestræde 3, København K. Lokalerne ligger ved storkespringvandet og du kan tage tog og metro lige dertil eller holde i et p-hus tæt på.
Målgruppe
Forløbet er til dig, der er mellem 15 og 35 år, som er pårørende til en med kræft.
Forberedelse og hjemmearbejde
Du skal ikke forberede noget inden hver session. Mellem sessionerne får du en metakognitiv øvelse, som skal styrke dig i at skabe ro i hovedet.
mødepligt og sygdom
Sessioner erstattes ikke ved sygdom, afbud eller aflysning.
Du kan i stedet tilkøbe en session hos Line for dig selv, hvor I arbejder med det, som skulle være gennemgået til dagen. Prisen for en individuel session hos Line koster: 950 kr. og kan bookes ved at sende en mail til hello@mindinstitute.dk.
Forplejning
Vi forkæler dig med lidt frugt, vand, the og kaffe til hver session.
Tavshedspligt
Det er vigtigt for os at skabe et sikkert og trygt rum for alle deltagere. Det er afgørende for din og andres udvikling, at du frit kan dele de ting, som du har lyst til. Derfor er det også vigtigt at det personlige som deles, forbliver fortroligt mellem deltagerne i forløbet.
Fortrydelsesret
Vi tilbyder fuld fortrydelsesret på 14 dage tællende fra den dag du tilmeldte dig. Læs mere om din fortrydelsesret under vores handelsbetingelser.
Alle kommende opstart
Online
3 januar 2025
Læs flere detaljer om kommende gruppeforløb
Sted & tidspunkt
Store Kirkestræde 3, 1073 København K
16:15 – 18:45
Datoer
13/01/25, 20/01/25, 27/01/25, 03/02/25, 10/02/25
= 5 sessioner
Pris
3995,- DKK
Pris er inkl. let forplejning
10 på lager
Om Line
Line er uddannet metakognitiv MIND stress coach fra MIND Institute, og er selv pårørende til sin mor som har kræft. Derfor ved hun præcis, hvilke tanker og bekymringer, der kan fylde hos dig som pårørende. Hun har selv gået i metakognitiv terapi, som hjalp hende til at skabe ro i hovedet og håndtere situationen som pårørende på en langt bedre måde. Hun ved derved, hvor meget terapien og de metakognitive redskaber kan hjælpe dig, så du kan leve et dejligt liv uden at det fylder alt i din hverdag. Det ligger hendes hjerte meget nær at hjælpe andre pårørende til bedre trivsel og ro – fordi hun ved, hvor svært det kan være at stå ved siden af en med kræft. Ingen skal stå alene, og derfor ønsker vi også at skabe et fællesskab for unge gennem dette forløb, hvor de unge pårørende kan ses uden for forløbet og hjælpe hinanden og være sammen i den situation, de hver især står i.