Hvordan man kan opnå mad- og kropsro.

I Mind Institute, samt i vores enkeltmandsvirksomheder, oplever vi en større og større efterspørgsel på at få hjælp til mere ro i spisemønsteret, mindre diætmentaliteten, genvinde forbindelsen til kroppen og den signaler samt at bruge kroppen som rettesnor frem for en række restriktioner. Og vi kan godt nikke genkendende til det, for vi har selv stået der. Der hvor mad, vægt, krop, sundhed, bevægelse og sundhed fylder så meget, at det ikke føles mentalt sundt. Hvor det begrænser livsudfoldelsen og ikke mindst livskvaliteten. Og det vil vi gerne hjælpe dig med, for vi har fundet ro. Ro på tankerne, reglerne, spisemønsteret og kroppen, så vores spise- og bevægelsesmønster tager udgangspunkt i vores lyst, behov og ikke mindst, hvad der er rart for kroppen.


Vi arbejder med andre ord ikke med kalorietabeller, sundhedskure eller quickfixes. Vi arbejder med at skabe et godt samarbejde mellem tanker og krop, hvor de to ikke skal modarbejde hinanden. På den måde skaber vi langsigtede gode forhold til os selv, vores spisemønster, krop og sundhed.


Og det lyder super godt, men hvordan gør man så det? Jo, man starter med at skabe ro på hovedet og reglerne samt får udfordret sin nytteværdi med metakognitiv terapi. Derefter begynder man at kunne mærke kroppen, og så skal vi i gang med at lære vores sult, mæthed, lyst og cravings at kende, så vi kan lære at navigere med dem frem for at overrule dem konstant. I denne fase arbejder man en del med at genskabe kropskontakten og kan med fordel arbejde ud fra vores MIND CORE tilgang, hvor vi skaber mental ro, genskaber kropsfornemmelsen og styrker kroppen - for med det metakognitive træner vi hjernen, mens at vi med MIND CORE træner kroppen. På den måde arbejder man både med hoved og krop - og den kombi er ret stærk ift. at opnå mad- og kropsro.


Vi har i december en retreatdag i MIND CORE, hvis du selv vil prøve det af. Det kunne jo have en gavnlig effekt..

Læs mere her